Servicii

1. Verificari tehnice in utilizare pentru investigatii/examinari cu caracter tehnic instalatii de ridicat, in conformitate cu PT R1-2010. Expertize tehnice.
Aceste verificari se executa in vederea stabilirii conditiilor de functionare in siguranta sau in scopul estimarii duratei de viata remanenta.

Procedura de investigatii cuprinde mai multe etape:

  • Etapa de evaluare preliminara care se concretizeaza cu intocmirea unui Program de Investigatii.
  • Inaintarea catre ISCIR in vederea analizarii si aprobarii acestui program.
  • Etapa de executie a investigatiilor conform programului. In urma investigatiilor se identifica eventualele probleme care trebuiesc rezolvate in vederea autorizarii in functionare si in acest caz se intocmeste un Raport Preliminar. Dupa rezolvarea problemelor se realizeaza Raportul Final.
  • Intocmirea Raportului final si inaintarea acestuia catre ISCIR spre analiza si aprobare.

Prin procedura elaborata de catre societatea noastra se obtine o diagnoza exacta a masinii de ridicat, atat pentru structura, cat si pentru mecanisme. Controlul nedistructiv este complex si ofera o radiografie completa a starii tehnice a elementelor de rezistenta prin examinari vizuale, ultrasunete, lichide penetrante, executate de laborator autorizat I.S.C.I.R.

Experienta acumulata in peste 20 ani de activitate desfasurata pe toate tipurile de masini de ridicat, ne recomanda ca cea mai buna solutie pentru a identifica toate deficientele si a va oferi o imagine reala a starii tehnice a acestora.

2. Intocmirea de proiecte de reparatii, documentatii preliminare de montaj sau reparatie.
In conformitate cu prescriptiile tehnice in vigoare toate lucrarile de reparatii si montaj trebuie insotite de intocmirea documentatiei adecvate si avizarea acesteia de catre personal autorizat.  Va putem executa toate aceste tipuri de documentatii, avizarea si aprobarea acestora de catre I.S.C.I.R.

3. Intocmirea de programe de mentenanta preventiva sau predictiva.
Pentru a evita atat de nedorita si paguboasa mentenanta de tipul „breakdown”, adica functionare pana cedeaza, va oferim alternativa monitorizarii activitatii dvs. si implementarea celorlalte doua solutii:

  • Mentenanata preventiva este un proces planificat de intretinere care are la baza numarul de ore de functionare si pe elemente statistice. Se analizeaza perioadele de functionare pana la defectare  pentru mai multe utilaje similare si se stabileste statistic programul.
  • Mentenanta predictiva este procesul de intretinere care fata de mentenanta preventiva are la  baza analiza individuala pe fiecare masina de ridicat. Se analizeaza incarcarile mecanice si electrice, factorii de mediu, iar acestea impreuna cu indicatiile privitoare la frecventa de functionare si factorul de incarcare determina calculul timpului ramas pana la aparitia neconformitatilor. Se obtine astfel echilibru intre costul scazut de mentenanta si cel de reparatii accidentale.

4. Urmarirea programelor de mentenanta precum si a reparatiilor executate.
Va oferim solutia cea mai buna din punct de vedere al obiectivitatii analizei lucrarilor de reparatii/intretinere pe care le efectuati la propriile utilaje. Experienta ne arata ca este oportuna inlocuirea personalului propriu de urmarire a lucrarilor sau analiza a mentenante cu personal extern care are o viziune nealterata de rutina de zi cu zi a mediului dvs. specific de lucru.

5. Consultanta in vederea achizitiei de echipamente
Va oferim serviciile de expertizare a instalatiilor pe care doriti sa le achizitionati in vederea obtinerii unor informatii despre starea din acel moment cat si valoarea costurilor pe care urmeaza sa le aveti pe viitor.